Helpotusta arkeen jo vuodesta 1952!
Jalostajan Hernekeitto on 60-vuotias kestosuosikki

Aidosti kotimaista laskiaisherkkua on valmistettu jo yli 300 miljoonaa purkkia

Jalostajan Hernekeitto juhlii tänä vuonna 60-vuotista taivaltaan. Suomalaisille tuttu maukas arkiruoka ilmestyi kauppoihin olympiavuonna 1952. Juhlavuoden kunniaksi Jalostaja on tuonut valikoimiinsa uuden Lihaisan juhlahernekeiton. Lisäksi nostalgiantunteita on herätelty pakkaamalla Perinteistä hernekeittoa 1950-luvun retrokuosiin.

Hernekeitto on suomalaisille vahvasti kansallisruokaa, ja Jalostaja on ollut luomassa tätä perinnettä jo 60 vuoden ajan. Jalostajan Hernekeitto on pitkän ikänsä johdosta yksi vanhimmista edelleen kuluttajien käyttämistä suomalaisista elintarvikkeista.

Jalostajan Hernekeitto on kunnioitettavaan ikään ehtinyt aidosti kotimainen elintarvike. Jalostaja valmistaa vuosittain vajaa 9 miljoonaa purkkia, ja koko 60-vuotisen historian aikana purkkeja on valmistettu yli 300 miljoonaa kappaletta. Kiloissa se tekee yli 150 miljoonaa kiloa hernerokkaa. Jalostajan Hernekeittojen markkinaosuus on noin 69 prosenttia Suomessa myydyistä hernekeitoista.

Aidosti kotimainen ja terveellinen arkiruoka

Jalostajan Hernekeitto on suomalaista herneistä valmistettua lähiruokaa, joka tehdään alusta loppuun Turun Artukaisissa. Reseptiä on vuosien saatossa muokattu ajan vaatimusten mukaan mm. suolaa vähentämällä. Myös makuvaihtoehtoja on laajennettu, jotta voidaan palvella kuluttajia monipuolisemmin. Jalostajan hernekeittoperheeseen kuuluvat Lihaisan juhlahernekeiton ja Perinteisen hernekeiton lisäksi Kasvishernekeitto, Luomuhernekeitto, Tapion palvilihahernekeitto sekä pussiin pakattu huoneenlämmössä säilyvä Lihaisa hernekeitto.

Ruokaherneet sisältävät paljon kuitua, proteiinia ja A-vitamiinia. Kasvissyöjät saavat herneistä elimistölle välttämättömiä aminohappoja. Jalostajan hernekeitto sopii myös keliaakikon ruokavalioon, sillä se on gluteeniton. Jalostajan Hernekeitto on lisäaineeton ja se ei myöskään sisällä säilöntäaineita, sillä tuote pakataan ilmatiiviisti peltitölkkeihin ja lämpökäsitellään painekattilassa parin tunnin ajan.

Laskiaisena maistuu aito hernerokka

Suomalaiseen laskiaisperinteeseen kuuluu tunnetusti hernekeitto. Laskiaisen ja hernekeiton yhdistelmä liittyy katolilaisiin perinteisiin ja paastonajan aloittamiseen. Laskiaistiistaina nautittiin tuhtia kuitu- ja proteiinipitoista hernekeittoa ennen 40 päivän paaston alkamista.

Hernekeitto on talvikauden helppo ja lämmittävä arkiateria. Kuten 50-luvulla myös uudella vuosituhannella suomalaiset maustavat hernekeittonsa yleisimmin sinapilla ja sipulilla. Todelliset herkuttelijat lorauttavat joukkoon kermaa tai lisäävät yrttejä maun antajiksi.